Vrata kompanije “Renie” – kvalitet bez kompromisa

Za kompaniju “Renie” tačnost, pouzdanost i tehnološke inovacije poslednje generacije su prioritet.

Za potrebe formatiranja koristi se pouzdani raskrajač Selco SK 450, rešenje dokazano kao jedno od najboljih i najpouzdanijih, ne samo u svojoj klasi, već i u kompletnom segment formatizera.  Nanošenje svih potrebnih materijala na ivice obavlja Akron 1445, kompaktna jednostrana mašina za kantovanje, dizajnirana pojednostavi pripremne operacije uz maksimalnu preciznost u radu.

Samo srce proizvodnje čini petoosni Biesse Rover A 1632, rešenje dizajnirano za proizvodnju vrata i prozora. Zahvaljujući intuitivnom bSolid softveru, operater sa lakoćom kreira sve neophodne operacije na mašini, a ugrađena 3D simulacija realnog rada mašine, eventualne greške svodi na minimum.

Proizvodni proces zaokružuje Viet S3 221, mašina za finalnu obradu maksimalne preciznosti i funkcionalnosti, koja pruža vrhunski kvalitet završne obrade kakav klijenti kompanije “Renie” očekuju.

Kada portfolio neke kompanije čine projekti poput hotela i luksuznih vila širom Evrope ili zgrade Kliničkog centra u Novom Sadu, ili pak opremanje aerodroma u Africi, uspeh nije nešto na šta treba trošiti previse reči. Sa druge strane, put kojim su su vrata proizvodena Čeneju došla do najzahtevnijih klijenata u preko 20 zemalja širom sveta, sasvim sigurno zaslužuje pažnju.

Gospodin Uroš Subotin osnovao je kompanije “Renie” još 1988. godine zbog, kako kaže, svoje ljubavi prema drvetu i umetnosti. Za više tri decenije rada, prevalio je put od male zanatske radionice, fokusirane na izradu enterijera do kompanije koja pripada samom Evropskom vrhu u proizvodnji vrata. Preciznost u radu uz obraćanje pažnje na svaki detalj i težnja ka maksimalnom kvalitetu svakog pojedinačnog proizvoda su osobine koje je gospodin Subotin uspeo da integriše u poslovni kulturu svoje firme.

“Mi se ne bavimo proizvodnjom u njenom klasičnom smislu, zato što naš cilj nije maksimalna produkcija već maksimalan kvalitet. Da bi se napravio zaista izuzetan proizvod, što naša vrata zaista jesu, neophodno je da sve bude na vrhunskom nivou: od opreme, preko repromaterijala za proizvodnju i pakovanje, do logistike i montaže. Komponente koje nabavljamo za proizvodnju koristi vrlo mali broj kompanija čak I van granica Srbije. Poslovnost i poštovanje rokova su naš imperativ”, objašnjava on.

I dok za najveći broj kompanija u Srbiji nedostatak i fluktuacija radne snage predstavlja svakodnevni problem, većina zaposlenih u “Renieu” na svoje radno mesto dolazi više od petnaest  godina.

“Radimo u jednoj smeni, a zahvaljujući dobrom planiranju proizvodnje za prekovremenim radom retko ima potrebe. U proizvodnom pogonu svaki zaposleni ima svoju ulogu i od njega se jedino očekuje da svoj deo posla obavi na što bolji način. Posebno insistiramo na higijeni radnog mesta, a kvalitet izrade se strogo kontroliše u svakoj fazi”, objašnjava Uroš Subotin. “Kada se ima u vidu broj porudžbina koje dobijamo, mogli bi smo da bez problema dupliramo broj radnika i povećamo proizvodne kapacitete, ali to nije put za nas. Mi verujemo u svoje sposobnosti i način rada koji je nas je doveo tu gde jesmo. Bilo da se radi o vratima rentgen sobe, luksuznog hotela ili muzičkog studija, svaki komad koji izađe iz naše proizvodnje mora biti besprekoran. Vrlo smo ponosni na sve što napravimo i upravo je taj osećaj ono zbog čega smo i počeli da se bavimo ovim poslom”, ističe gospodin Subotin.

Cover photo: Muzicki studio AS STUDION TON, Beograd